Bocins de paper, màgia i colors: CREA: Art Journal 2

dilluns, 4 de febrer del 2013

CREA: Art Journal 2


Construir el futur significa construir el present. És crear un desig que valgui per avui i que estigui orientat cap al demà.

(Antoine de Saint-Exupéry)



Tot i que pensava que no m'enganxaria a l'art journal, de moment m'està cridant l'atenció. 

Dissabte l'Aurora va penjar la segona proposta i ràpidament em va venir una idea al cap. Així que ahir, abans que desapareixés com per art de màgia, la vaig posar en pràctica!!

Havíem d'utilitzar gesso i explicar-ne el procés seguit... haig de dir que des de que vaig descobrir el gesso hem tingut una relació d'enemistat, jajaja, no m'agrada. Jo que sóc colorista veig com els colors perden la seva vida en entrar en contacte amb el gesso... 

Aquest estiu però la Glòria em va ensenyar a utilitzar-lo creant textures amb una gassa i això em va encantar. 

Així que ho he aplicat aquí. Tinta en spray blava, gesso, gassa, distress i retoladors permanents negres i blancs. poca cosa més... com em faltava una mica de volum he afegit un parell d'estels...

He volgut crear aquest món del petit príncep (un llibre especial per a mi), un univers ple d'imaginació, on volar, on ser un mateix... estic conenta amb el resultat (i mira que sóc autoexigent! jejeje).



He fet alguna foto del procés que explico en castellà (sorry per les faltes!) per a què tothom que participa en aquest projecte pugui reproduir-ho si li agrada la idea.

Proceso:

1. Aplicar tinta en spray sobre una hoja, añadir agua con un vaporizador para que los colores queden difuminados de diferente modo en toda la hoja. Secar (yo utilitzo la pistola de calor).

2. Aplicar gesso sobre la superfície, antes de que se seque, añadir una gasa creandon arrugas y volver a dar una capa de gesso encima. Secar.

3. Añadir la imagen (he aplicado gesso alrededor para que quede más integrado).

4. Volver a aplicar tinta en spray y agua hasta conseguir el efecto deseado.

5. Aplicar gesso con máscaras (en mi caso en las esquinas inferior izquierda y superior derecha). También he aplicado gesso a las estrellas. 

6. Aplicar tinta distress con una máscara (las tonalidades rosáceas).

7. Dejar volar la imaginación para completar la imagen :)

 

34 comentaris:

  1. Molt bonica la pàgina Montse!!! Veig que vas llançada, ja ja ja Prenc nota de la gassa que m'agrada molt l'efecte i jo encara no ho he provat. Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres sí... vaig accelerada, jajaja. No m'ha atret mai l'art journal per tant haig d'aprofitar aquests moments d'inspiració :). Jo sóc de les típiques que al setembre comença una col·lecció i es queda en l'oferta inicial, jajaja (de fet ja fa anys que no compro cap llibre de col·leccions al quiosc però ho feia i crec que mai arribava al tercer volum :)).

      Elimina
  2. Te ha quedado genial con la combinación de los distintos materiales.
    1Me gusta como has integrado la gasa , muy buena idea y gracias por compartirlo.
    ¡¡¡Qué tengas un buen día!!!!!!!!!!
    Cariños de colores y muchas bendiciones

    ResponElimina
  3. Hola Montse!!! quina sorpresa!! ja has fet la pàgina i t'ha quedat preciosa!!
    Ostres, el Petit Príncep...m'encanta tot!!! els colors, el dibuix, l'escrit ressaltant les paraules...jo en vull fer!!! em deixaras gesso aquest capde?? no en tinc i abans de comprar, ho provaria, val???

    Una abraçada!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja pots comptar amb el gesso :). I la frase és del llibret que em vas regalar ;). Tota una font d'inspiració! Petonets i fins dissabte!

      Elimina
  4. impresionante... que bien se te dá!!! no se como no te has atrevido antes, asi que nada de miedo a mancharse las manos, porque eres toda una artista!!
    besitos ^^

    ResponElimina
    Respostes
    1. Uis... tinc una mania a embrutar-me, jajajaja, però... ho seguiré intentant :). Gràcies wapa!!!

      Elimina
  5. M'encanta!!! Per no tenir tirada a l'art journal, veig que te'n surts prou bé. Jo tinc un pot de gesso guardat des de fa més d'un any i em sembla que només l'he tret un cop. Veient la teva feina, a lo millor m'animo i el trec (i a més el faig servir, jajaja). Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. jajajaja, doncs ja va sent hora que el rescatis!!! si més no per treure'l a passejar :). A veure si t'animes i fas alguna coseta :) Un petó

      Elimina
  6. me encanta! me gusta el principito y el turquesa es mi color favorito así que me gusta mucho y encima las diferentes texturas que has logrado. yo todavía estoy pensando el mio. gracias por compartir.

    ResponElimina
  7. Te ha quedado muy bien. Me gusta las estrellas que has puesto y el efecto que le has dado a tu página. Has sido muy rápida en presentar tu propuesta.

    ResponElimina
  8. ¡Hola Montse!!!!!
    Y cómo es eso que el gesso no era tu amigo?
    Brillante resolución del trabajo.
    Hermosa aplicación de la gasa.
    Y es príncipe, un sol.
    ¡¡¡¡¡¡Me gustó mucho tu propuesta!!!!!!!!!
    Un abrazo con bendiciones.

    ResponElimina
  9. Genial el resultado y muy bien explicado. Gracias.
    Me encanta que te hayas enganchado.
    aurora

    ResponElimina
  10. Tu també? hauré embrutar una mica també les mans jo, em doneu enveja. T'ha quedat preciós, m'encanten les textures i els colors. Petonets.

    ResponElimina
  11. M'encanta Montse!! T'ha quedat fantàstic i ho has explicat molt bé.
    No coneixia la tècnica de la gasa, jajaja i segur que la poso en pràctica.
    Petons.

    ResponElimina
  12. Oleeeee!!! no se te resisteix res, aixina m'agrada, la técnica de la gasa me xifla, i el conjunt amb el principet és genial!!!!

    ResponElimina
  13. Wuoooooooohhh! Una pàgina fantàstica! M'encanten les teves lletres!! I tot el procés genial! Una pàgina meravellosa Montse! Veig que anem a gaudir de valent amb aquest projecte. Enhorabona pel teu treball i per la presentació. Petons.

    ResponElimina
  14. Per no agradar-te l'art journal...t'ha quedat maquísima!!!!!. M'agrada moltíssim!!!
    Jo tampoc sóc gaire amiga del gesso, només per pintar un álbum, abans de posar el color final!!!jajajajajaja
    Petonets i segueix amb el "guarreteo" que et queda genial!!!


    Charo

    ResponElimina
  15. Es encantadora la página, el mensaje, ... tiene un todo muy bonito.
    Una delicia de trabajo.

    Besos.

    ResponElimina
  16. menuda artista!!! es preciosaaa!!! y la explicación es genial!! me enamora tu página, en serio. y del principito...qué chulada!!

    ResponElimina
  17. M'encantaaaaa Montse!
    Aconseguida la connexió total amb el gesso!
    I aquestes lletres tant boniques!
    Un ambient estel.lar molt teu...
    Petons.

    ResponElimina
  18. Aishhhhhhhhh, què contenta estic!!! amb tants comentaris i tants ànims!!! al final m'aficionaré i tot al gesso i les pintures, jajajaja (ho dubtooooooooo, sóc més feliç amb unes tisores i unes cintetes). Cal dir que a les lletres he fet trampa... les de la frase són meves però l'ahir, avui i demà són una plantilla... jejeje. En fiiiiiiiii, moltíssimes gràcies per animar-me :) Petonets

    ResponElimina
  19. Hermoso trabajo, y el tema es precioso!!!Besos!!!!

    ResponElimina
  20. Me encanto el trabajo!!!=)y la frase que elegiste. Además como quedo todo: dulce y armónico. Saludos!!!!

    ResponElimina
  21. Mira-la ella... que amagat ho tenia.... va que ja va sortint la part de "marranejar"..... t'ha quedat fantàstic.... molt tendre... ara a fer-ne més....
    Petons....

    ResponElimina
  22. Pero q preciosidad, Montse! Y la frase es ideal!. Por cierto, ejem, ejem... te he concedido un premio en mi blog!!! Sí, ya sé q te lo acaban de dar por otro lado, pero me apetecía mucho dártelo. Estás disculpada si no lo sigues, entiendo q además es trabajoso. Besitos

    ResponElimina
  23. Ostres Montse!!!! Però que bonic!!!!! M'agrada molt com ho has anat fent, els elements que has triat i el missatge que hi has inclòs. El resulat final es ESPECTACULAR. Moltes felicitats!! Esther

    ResponElimina
  24. és un treball preciós!!! m'encanta!!!

    ResponElimina
  25. Uf, jo encara no m'he atrevit amb l'Art Journal!! hauré de provar-ho...

    http://agoodteacherneverstopslearning.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  26. ¡Una página genial, Montse! Y además he aprendido algo nuevo. Yo había incorporado alguna vez con el gesso un papel de seda; pero no había usado gasa y me ha gustado mucho cómo ha quedado así que... ¡Tendré que intentarlo! ;) Has recreado un mundo maravilloso y el resultado es espectacular. Un besazo y buen finde ♥

    ResponElimina
  27. Espectacular !!!! Ostres és una passada de bonic.

    Petonets

    ResponElimina
  28. M'encanta!!! Que rebonic que és!!! Moltes felicitats per aquest treball.
    Un petó!

    ResponElimina