Bocins de paper, màgia i colors: Matí de taller...

diumenge, 14 de juny del 2015

Matí de taller...


El coneixement, en realitat, és el principal sol del firmament. 
Els seus rajos de llum escampen la vida i la força.

(Daniel Webster)


Després de molts dies em fa molta il·lusió seure una estoneta davant de l'ordinador i publicar aquesta entrada. Per què? Fonamentalment per dos motius...

El primer és perquè els finals de curs són sempre demencials per a mi i no em queda temps per a res més que corregir, fer mitjanes i omplir paperassa, per tant, trobar un petit oasis per escriure dins d'aquesta voràgine és alliberador. 

El segon i el més important... ahir va ser un dia molt especial! Després d'uns quants mesos tornava a fer un taller d'enquadernació davant d'un grup de persones meravellós. Va ser un matí fantàstic!!!!

Tot va començar quan la Mercè em va dir: et ve de gust fer un taller? de què? doncs... potser d'enquadernació amb un àlbum ben estiuenc. Vaig recordar un comentari que m'havia fet la Charo un dia que volia aprendre a fer l'enquadernació belga i vaig pensar que seria molt adient.

Vaig treure la pols als meus apunts i m'hi vaig posar.

Aquesta va ser la meva proposta (tenint molt clar que un matí de taller només ens permetria fer l'estructura). Un àlbum 19x19, amb capacitat per 36 fotos 11x15. Els papers de la col·lecció Mar&Vent, uns papers preciosos, amb els quals es treballa molt bé i que són tan refrescants!!!








Aquesta setmana, entre exàmens i notes, vaig començar a preparar els kits, retallant cartolines, triant papers i decoracions, fent treure fum a la cameo :) i preparant algun detallet extra com a aquesta pinça imant que vaig preparar per a cada una de les assistents. Divendres ja estava tot a punt pel taller!


I va arribar dissabte!!!! i les noies també van anar arribant, les primers amb mi les meves amigues Pilar i la Charo. Després l'Esther i la Mar (vaig descobrir que tenia dues seguidores en silenci que no coneixia, ara quan passeu de puntetes pel blog m'heu de dir alguna cosa, eh??? :)). A continuació l'Encarna i la Imma (que ja ha fet uns quants tallers amb mi!) i finalment la Mercè. Ens va faltar la Glòria, els virus no la van deixar venir :(.

Què dir? doncs que m'ho vaig passar molt bé, aquests matins són inexplicables, plens de riures, converses entre papers i feina, de compartir, de descobrir... em vaig sentir molt contenta quan la Mar va comentar que era el taller que havia fet on hi havia hagut més bon rotllo. Això sempre t'omple de satisfacció perquè més enllà del projecte que realitzem en un matí, el més important són les persones i la capacitat de que 7 "desconegudes" deixin de ser-ho i trobin aquest fil invisible que per unes hores (o qui sap si molt més) les ha unit. Així que... moltíssimes gràcies a totes les participants i també a la Mercè que sempre crea aquest clima de bona energia (i ens cuida moltíssim amb els esmorzars :)).

Valeeeeeee ja no m'enrotllo més... aquí teniu unes quantes imatges de les noies treballant :) i dels treballs finals!! ara tenen feina a decorar les tapes i com no! a omplir l'àlbum de fotos!!!



Es nota que totes les noies s'ho van passar molt bé??? :). 

Abans de finalitzar el matí vam realitzar un petit sorteig. 

Per practicar vaig fer una llibreteta (8x10 aproximadament) amb els papers d'aquesta col·lecció i la mateixa enquadernació i vaig decidir que la sortejaria entre les participants.


La mà innocent va ser la Laia, la filla de la Mercè i...


La Charo va ser la afortunada!!! Felicitats!!!

I si heu arribat al final d'aquesta llarguíssima entrada només agrair una vegada més a les meves alumnes aquest matí tan meravellós!!! 

Haig de reconèixer que totes les noies em van fer-me molt de cas i no es van queixar ni a l'hora d'encolar ni a l'hora de fer les primeres puntades impossibles amb l'agulla!!! crec que fins i tot la Charo està agafant "carinyo" a la cola i la veu ja com una possible substituta de la cinta de doble cara, jajajaja.

20 comentaris:

  1. Hola Montse!! va ser un matí de taller fantàstic!! a mí em va encantar fer aquest àlbum amb aquesta enquadernació, em va encantar conèixer a altres persones del món d'scrap, compartir uns riures amb la Charo i gaudir d'una gran profe!!!
    Ara només falta acabar la decoració i omplir-lo :-)

    Una abraçada!! i bona setmana!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies wapa!!! m'alegro molt que t'hagi agradat el tipus d'enquadernació, ja li has perdut la por escènica, jajaja, ara ja en pots fer una pila!! :). A mi em va encantar que vinguessis i compartir més moments amb tu. Jo vull veure la tapa acabada, eh??? i aquest estiu ja farem moltes fotos per omplir-lo, ni que siguin de Vilanova, jajajaja. Mil petonets

      Elimina
  2. Aisss com sempre, m'agradaria moltissim viatjar cap a terrer catalanes per poder passar-hi una estona més que agradable amb tu i aprenent tots els projectes que fas i que sempre hem fan quedar-me amb la boca ben oberta. Aquest t'ha quedat com sempre espectacular. M'agrada l'estil que tens i a més a més, el gran ventall de posibilitats que tens a la teva ment per a enquadernar cada projecte. Qui sap si algún dia podem coincidir.... Un petó i molt d' ànim que la recta final d'aquest curs escolar ja està ahí.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja saps que quan vulguis estàs convidada :). la veritat és que l'enquadernació dóna un toc molt especial i diferent als projectes, potser tens més feina però al final el resultat val la pena. Moltes gràcies per les teves paraules. Un petonàs

      Elimina
  3. Dona, tant com possible substituta de la cinta doble cara...ejem...diguem que encara no hem arribat a fer aquest pas tant gran però ens hem "apropat"!!jajajajajaja. De totes maneres, ja vas veure que jo portava cinta doble cara..."por si colaba" i la podia treure!!jajajajaja
    El taller va estar MAGNÍFIC del principi a la fi!!!. I el dia i la companyia i tot!!!!. Ets una crak de totes totes!!!
    El moment sorteig...ja saps que em va encantar que em toqués la teva llibreteta i que per aquest món del internet haurà una foto meva amb "la gallinita de piel"!!jajajajajaja
    Un petonàs gegant, Montse, gràcies per fer-me sentir sempre com a casa!!! Fins una propera!!!


    Charo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vaja, et deixo sola un dia i et passes a l'enemic. Jajaja. No em deixis sola amb el club d'amigues de la cinta de doble cara, eh?

      Elimina
    2. Jejejee... valeeeeeeeeeee, la cinta de doble cara és insubstituible!!! em faré a la idea, jajajaja. Gràcies a tu per fer tants quilòmetres per compartir aquestes estones que no tenen preu i per ser-hi sempre amb els teus comentaris i arrencant-me un somriure. Estic encantada que la llibreteta anés a parar a les teves mans. Ja saps que ara vull veure l'àlbum amb portada decorada, eh?? Mil petonets

      Elimina
  4. Alça! Quina enveja! A veure quan n'organitzem un a comarques gironines i puc aprendre de la teva expertesa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies wapa! tu troba'm un espai i 8 alumnes i us vinc a visitar :). Petonets

      Elimina
  5. Quina enveja no haver pogut assisitir! Tots els albums són maquíssims i a sobre la Charo... quina sort d'emportar-se una llibreta tan maca! Al següent no fallo! Petonets i bona setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies wapa!! hauré de repetir el taller, jejejeje i ara quan t'hagi de regalar una llibreteta ja sé com serà :). Mil petonets

      Elimina
  6. Felicitats Montse!! Es veu que ho vau passar molt bé. I jo a la feina tot el matí: ((. L'enquadernació és molt xula. A més veig que el llibre pot obrir-se completamente.Y els papers que has triat són una passada. M'encanta. A veure si en el proper tinc més sort, i puc anar. Una abraçada molt forta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies wapa!!! ostres!! quina llàstima que haguessis de treballar. Sí...l'enquadernació és fantàstica perquè s'obre completament i no és gens difícil de reproduir. Un petonàs

      Elimina
  7. Grrrrr….ara després de veure les fotos, encara em fa més ràbiaaa!!!! Encara no estic bé del tot, al menys fa 20 anys que no tenía angines….i les he anat a agafar just el dia del taller….buahhhhh…..!!!!
    Segur que al proper podré anar…jejej (espero)…muaks!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aish... Murphy sempre ens la juga!!! a veure si aviat podem compartir algun taller, o si més no una estoneta d'intercanviar coneixements!!! Mil petonets

      Elimina
  8. Me ha tocado adivinar un poco porque mi traductor me dice que ya tradujo y nada! jajaja me he reido con tu com. en mi blog, cómo que tienes un set de caligrafia sin uso? ayyyy jajaja nos pasa a todas, tesoros que tenemos guardaditos! esta vez a desempolvarlo el sábado! un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajajaja... soy una acumuladora de cosas que me parecen intereantes pero que necesataría dos vidas para descubrir con detalle :), a ver si soy constante (no acostumbro a serlo) y aprendo un poquitín de caligrafía! Besos

      Elimina
  9. Uau Montse!!! Aquest àlbum amb aquesta enquadernació és espectacular!!!! Quina enveja de taller...tu creas un ambient distret i de treball genial, no m'estranya que ho passéssiu tan be!!!!! I aquests papers són una passada, d'on són? M'han enamorat...una forta abraçada!!

    ResponElimina
  10. Quina enveja Montse!!! És un mini genial amb una encuadernació fantàstica. I a més has tingut a la Charo d'alumna, que més es pot demanar.... poder anar jo al proper!!
    Petonets guapa.

    ResponElimina
  11. Montse una col.lecció maravellosa, per a una enquadernació genial que dona moltes possibilitats.
    M'encanta veure els teus projectes d'enquadenació perquè com a mi em dona tanta perea fer-ho adore veure els teus.
    Com sempre que fas algo mariner, no és pot demanar més. Xulissim. Una abraçada i bon estiu

    ResponElimina