Bocins de paper, màgia i colors: 1 origami 1 euro

dimecres, 9 d’octubre del 2013

1 origami 1 euro


La solidaritat és la tendresa dels pobles.

(Eduardo Galeano)


Ja fa uns dies va arribar a l'escola una informació sobre un projecte molt maco que porta a terme la Fundació Mútua General de Catalunya. 

La idea sorgeix en descobrir una antiga llegenda japonesa "Senbazuru”, que diu que a qualsevol persona que faci 1.000 grues de paper li serà concedit un desig. 



Sadako Sasaki era  una noia japonesa, que va patir leucèmia el 1955 per culpa dels efectes de la radiació causada per la bomba d’Hiroshima. Mentre era hospitalitzada, els seus amics li van recordar aquesta llegenda japonesa. Amb esperança i determinació, Sadako va començar a construir-les, tot esperant que els déus la curarien .

Ella, però, només en va poder fer 644 abans de morir. La història de Sadako va tenir un profund impacte sobre els seus amics i companys de l’escola, que van completar les 1000 grues de paper i van recollir per tot el Japó els diners necessaris per a construir un monument en honor de Sadako i de tots els nens i nenes afectats per la bomba.

Actualment  regalar una grua és sinònim de regalar felicitat, salut, prosperitat...

La Fundació Mútua General de Catalunya, ha volgut recordar aquesta història i ha posat en marxa el projecte: 1origami1euro. Per cada grua que es faci i s'entregui a la seva seu la fundació donarà un euro en benefici de la Marató de TV3.

Us hi podeu adherir fent tantes grues com sigui possible i portant-les personalment a qualsevol de les seves oficines o a través de les escoles (es faciliten els papers i la recollida de grues). 

A la nostra escola ja fa temps que ensenyo papiroflèxia als nens i ens hem volgut unir a aquesta iniciativa. 

Des d'aquesta entrada voldria animar-vos a tots per a què en fem difusió. 

Us deixo el vídeo que hann editat per a aprendre a fer-ne.


14 comentaris:

  1. Quina història més trista i a la vegada més bonica la de la nena japonesa!. Jo crec que a casa tinc paper per poder fer origamis. Acabo de veure el vídeo i amb el teu permís ho penjo a twitter (sóc antifacebook...però el twitter me l'estimo!!jajajajaja) amb l'enllaç d'1origami1euro, d'acord? i demanaré que la gent faci un RT (com un reenviament).

    Petonets!

    Charo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí... és una història trista però també maca. Moltes gràcies per fer-ne difusió, es tracta d'omplir les oficines amb molts origamis. Quan els facis vull veure fotos, eh??? Per cert... jo també sóc antifacebook i twitter... tot i que segurament algun dia acabaré obrint un facebook bocinsdepaper :). Petonets

      Elimina
  2. Quina bona idea! Ho intentaré, t'ho asseguro!. La història és molt trist i molt bonica alhora. Sempre del dolent es pot treure alguna cosa positiva, i la idea de la donació em sembla sensacional! Gràcies per donar-la a conèixer. Un petó

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu per intentar-ho!!! val la pena fer petits gestos per ajudar als altres, en moments tan complicats per a tothom. Petonets

      Elimina
  3. Una historia genial i una iniciativa fantàstica!
    Gràcies Montse per compartir-la amb nosaltres.
    Petons guapa.

    ResponElimina
  4. Montse, gràcies per compartir aquesta iniciativa solidària tan bona i tan bonica.
    Amb el que m'agrada la papiroflèxia! a fer grues de paper com una boja!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vinga doncs!!! a fer grues!!!! segur que n'aconseguirem moltes!!! Petonets

      Elimina
  5. Hola Montse!!! Vaig conèixer la història arrel del desastre al Japó al 2011 i vaig fer-ne una, ara torno a veure-la en un projecte solidari i més a prop de casa. Gràcies per donar-la a conèixer!!! Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'encanta que us agradi la idea i més si podeu participar-hi!!! Gràcies a tu!! Petonets

      Elimina
  6. No se perquè no es veu la miniatura del teu bloc a la meva llista de blocs....:(
    Quina història tan trista i bonica! I molt interessant la iniciativa.
    A mi no m'ha agradat mai l'origami, però intentaré de fer-ne alguna!
    Petons

    ResponElimina
  7. Quina iniciativa més bona; a veure si me les empesco per fer-ne unes quantes amb mares de l'escola!! ; - )

    ResponElimina
  8. Bona tarda Montse,
    sóc en Xavi Gilabert (de la Mútua General de Catalunya). Després de llegir el teu post et voldria donar moltes, moltíssimes gràcies per la difusió i el suport que fas de la campanya.
    Una abraçada forta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies a vosaltres per la iniciativa!! A l'escola els nanos s'han engrescat moltíssims i ja estan disposats a arribar a les 1000 grues!! (a dia d'avui en portem 860!) n'estan fent de totes mides i colors. Fins i tot hi ha una petita competició per qui la fa més petita!! Una abraçada a tu també.

      Elimina