Bocins de paper, màgia i colors: Tutorials

Tutorials

Spine book

Fa temps que vaig descobrir tot un seguit de vídeosde la Judy Goodson a youtube per fer un àlbum des de zero, a partir de cartolines, fent l'estructura, les butxaques, les tapes... un àlbum que a més em permetia posar volum a les pàgines sense que l'album es deformés i quedés estret del llom i ample a la punta.

La veritat és que s'ha de tenir molta paciència per veure tots aquests vídeos que duren una barbaritat, però com algú m'havia demanat com es feia l'estructura aquí us ho deixo... (jo sempre vaig passant i m'estalvio el "rollo" i el que ja sé fer, no m'agraden gaire els vídeos, no sóc pacient i em canso i no sóc massa de seguir les instruccions al peu de la lletra :)). Jo he modificat totalment les mides per fer l'àlbum de la Clàudia (el meu no és mini... és maxi :) 25x25 cm).

Us poso un petit resum del contingut de cada un dels vídeos per saltar-vos els que vulgueu.

1r: La Judy fa una estructura de sobre per a cada pàgina


2n: Preparació de l'estructura d'espina que unirà les pàgines (és la part interessant)


3r: Unió de l'estructura amb les pàgines


4t: Decoració de les pàgines (part que us podeu saltar perfectament)5è: Preparació del llom per unir l'estructura a les tapes


6è: Preparació de les tapes


7è: Unió de l'estructura a les tapes


I ja està!!!Miniàlbum desplegable: TriShutterCard


Avui estreno aquest apartat de tutorials per posar-vos algun vincle sobre l'estructura de la targeta desplegable que jo he convertit en miniàlbum i que podeu veure aquí.

Per fer-la he seguit aquest tutorial del youtube modificat, que us donarà una idea de com plegar l'estructura:Jo he afegit dues tapes d'un cartró primet per a què quedi com un miniàlbum i donar-l'hi consistència.

Les mesures que he utilitzat (14x18 cm plegat) les podeu veure a la figura, tot i que es poden adaptar:


Les línies de color taronja indiquen els plecs i les de color blau indiquen el tall que s'ha de fer a l'estructura.

Les tapes les faig sempre dos mil·límetres més grans: 14,2x18,2 cm i les enganxo a la part de l'estructura que mesura 14x18.

Si voleu utilitzar una cartolina (jo he utilitzat uns cartrons primets que venen a la Bolsera que són més grans), cal disminuir les mides perquè la llargada acostuma a ser d'uns 65 cm. Aleshores podeu fer de 12x16 i adaptar els plecs (horitzontal: 12, 6, 6, 12, 6, 6, 12, vertical: 5, 6, 5).

Espero que us sigui d'utilitat!

1 comentari: