Bocins de paper, màgia i colors: La cuina del saber

dimecres, 9 de setembre del 2015

La cuina del saber



La primera tasca de l’educació és agitar la vida, però deixar-la lliure perquè es desenvolupi.

(Maria Montessori)


Darrers dies abans de rebre de nou els nens i nenes a l'escola (bé... més aviat adolescents)... 

Ja fa dies però que s'han acabat les vacances i ja em falten hores per fer tot el que voldria. Els apunts, la feina pendent ja s'amuntega damunt la meva taula, però aquests dies entre feina i feina he fet una miqueta d'scrap. 

Una part d'aquest ha estat scrap decicat a l'escola però, una vegada més, he gaudit molt fent-lo perquè novament he treballat en quelcom molt diferent. 

Aquest és el segon any que a la meva escola tenim un fil conductor a molts dels aprenentatges i a moltes de les activitats que realitzarem  al llarg d'aquest nou curs dels més petits als més grans. Enguany el fil conductor és sobre la dieta mediterrània i l'alimentació en general.

Abans de plegar vam pensar un lema que ens acompanyés i aquest va sorgir ràpidament: la cuina del saber.

La meva ment va començar a maquinar què podria fer per decorar l'entrada de l'escola i per mostrar a tothom aquest lema. Tenia clar que seria una cuina on es barregessin els estris típics de cuina però també les lletres, els nombres, els llapissos...

I aquests dies, a estonetes, ha sorgit aquest treball que ara us mostro, espero que us agradi. 

He treballat amb materials molt diferents, he construït amb cartolina folrada l'estructura de la cuina, he retallat amb la cameo el lema i a mà les cassoles i la resta, bé... botons, brads, cintes, puntetes, fustetes, els potets amb les àrees de coneixement, stickers, abecedaris, feltre pel davantal (similar al que vaig fer per la fira d'scrap de Sitges) i no sé si em deixo res més... però ho podreu comprovar vosaltres mateixes. Ah si! el fons està fet amb cartolina i he retallat uns papers de rajoles modernistes de Barcelona que em van regalar per fer l'efecte de l'enrajolat d'una cuina.

El cartell mesura aproximadament 43x35 cm. Normalment m'agrada més treballar en espais petits però...


Podreu observar el volum de la cuina, a la foto no s'aprecia massa però he posat rodonetes simulant una vitroceràmica :).


 I aquí us deixo alguns detallets de més aprop...






Espero que us hagi agradat!!!

19 comentaris:

  1. Quina xulada! M'ha recordat una barreja entre el scrap d'ara i quan jugava a cuinetes quan era petita. M'ha encantat la idea dels potets amb les diferentes assignatures. I el davantal m'ha enamorat. Ja poden estar contents a la teva escola de tenir-te com a mestra! Petonets i dsfruta de l'últim cap de setmana abans de tornar a les classes!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies!!! la veritat és que la idea inicial va anar canviant a mesura que feia el lema, em vaig supermotivar, jajaja. Jo estic contenta perquè crec que he aconseguit reflectir la idea de barrejar la cuina i l'escola :). Un petonàs

      Elimina
  2. És una passada!!! M’encanta la idea i m’encata l’execució!!! No tinc paraules….no se que més dir-te, m’he quedat boca badada…!
    No paris, segueix fent més coses….estàs en un moment…. SUPER! Segueix, ens encanta veure…!
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aish... que em poso vermella... :) m'alegro que t'agradi, jo estic molt motivada i potser sí que he tingut un estiu bo scraperament parlant, provant coses i aventurar-me a anar una mica més enllà d'àlbums. És genial experimentar i sobretot si veus que el resultat agrada tant :). Petonets i... seguiré, seguiré, jeje

      Elimina
  3. Por Dios benditoooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!...Ostres, quina meravella, Montse!!!!!
    Ara et faig...no ja "la ola"...et faig el tsunami complert!!!!jajajaja
    Ufff, és que no sé que posar perque sàpigues que m'has deixat amb la boca oberta un altre cop!!!!!. BRUTAL!!!.
    I mira, aquest paper de rajoles el tinc jo però per fer un àlbum amb la ruta modernista que he estat fent aquest estiu per Barcelona!!jajajaja.
    Jo vull que facis un taller al Enxaneta amb aquest cartell...que m'apunto ràpid!!jajajajajajajaja
    Petonetsssssssssssssssssssssss!!


    Charo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajajaja, si ja reia pensant com feies "la ola" ara imaginar-te amb el tsunami ja és la bomba, jajajaja. Moltes gràcies per les teves paraules, jo m'ho he passat molt bé fent-ho i com li deia a la Glòria la sensació quan llegeixo missatges com els vostres és genial!! A mi em van regalar un pac de les rajoles, el vaig trobar molt maco però no sabia massa bé com utilitzar-lo (hauré de fer la ruta modernista, jajaja) i aquí no vaig dubtar! Un petonàs (ah! i no crec que et calgui taller per fer un cartell com aquest i si et cal faré classes particulars a Vilanova :)).

      Elimina
  4. Guauuuuuuuuuu!!!! Quina passada de cuina!!! Quina currada, però t'ha quedat una preciositat!!!!!!!!
    Es super real i plena de detallets. Les cassoles cuinant lletres i números, els potets,... El mosaic queda genial... Bé, tot queda genial!!! Molt mediterrània.
    Petonets ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies!! La veritat és que si han estat hores de feina, però ho he anat fent a estonetes i cada hora que passava m'anava motivant més i anava afegint detalls, jajajaja. La veritat és que jo no serveixo per fer coses senzilles m'encanta complicar-me la vida!!! Petonets

      Elimina
  5. Mare meva Montse!! Quina preciositat!! I cada vegada que el miro veig les ores de feina minuciosa i encara m'agrada més.
    Petonets guapa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies! La veritat és que certament està ple de detallets i m'ha encantat buscar-los i pensar-los per a què reflectís la idea que tenia al cap. M'alegro d'haver-ho aconseguit. Un petonàs

      Elimina
  6. Montse, qué maravilla!!! Me he quedado boquiabierta! Es un proyecto precioso lleno de bonitos y realistas detalles... Olé, olé y olé! Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias wapa!!! Me encanta recrearme en los detalles, me lo paso muy bien ideando y pensando que poner en cada rincón. Un besito

      Elimina
  7. Ay Monste, que pasada!!! Me encanta como has mezclado la cocina con el cole. Los botecitos me han enamorado, y los números saliendo de la olla... Eres una máquina, qué imaginación. Besotes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias!!! quería mezclar las cositas de cocina con el tema del cole y se me ocurrió lo de los botecitos, pensé que quedaría gracioso y veo que han tenido mucho éxito!! :). No creo que sea una máquina, la mayoría de días mi imaginación está de vacaciones :) pero cuando vuelve hay que aprovechar, jajajaja. Besitos

      Elimina
  8. És espectacular!!! Que bonic, quina bona entrada escolar, ja m'agradaria tornar a l'escola... però a la teva. Petonàs!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies!! uis... jo si pugués no tornaria al cole, jejejeje, però si vols venir estàs convidada :). Petonets

      Elimina
  9. És impressionant!! fas coses tan maques!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! està ple de detalls, les olles, els números, els estris.. enorme!

    ResponElimina
  10. M'encanta poder portar l' scrap a l'escola, jo només entri a treballar com a mestra també faré alguna cosa per què penso que és molt bona idea i a més a més, el fil conductor que teniu aquest curs a l'escola, només per el nom, pense que us portarà molt bones coses i els xiquets gaudiran molt i aprendran amb molta més gana. El marc? que puc dir d'aquest magnífic treball? Doncs que t'has fet una feina impresionant amb la cameo i amb les teves mans. Els teus companys i alumnes de l'escola estaràn molt contents amb aquest treball. Enhorabona perla, una petonet

    ResponElimina
  11. Ets una CRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAACCCCCCCCCCCKKKKKKKKKKKKKKKKKK!!!!
    Ha quedat fantàstica! Sóc el Jose Manzano!! jejejejeje

    ResponElimina