Bocins de paper, màgia i colors: 25 anys...

dissabte, 28 de març del 2015

25 anys...


Endavant!
Per camins pedregosos, si cal;
per camins planers, si pot ser,
però endavant! Saltem tots
els obstacles i guanyem la cursa!

(Charles Dickens)


El dia 15 la meva neboda Maria va fer 25 anys! mare meva com passa el temps!!! si recordo quan li feia de cangur i explicàvem contes i jugàvem... buf!!

La setmana passada vam celebrar-ho i jo, per no trencar la tradició, faig voler fer-li un àlbum com a record de cada un d'aquests anys viscuts.

Ha estat un àlbum fet amb temps rècord (dues setmanes a tope barrejant l'scrap i les correccions de final de trimestre, una mica estressant) però malgrat tot, estic contenta amb el resultat.

L'enquadernació està feta amb pals de broqueta i cartolines, unes cartolines que em tenen enamorada per la seva gama de colors i per la seva textura. La Maria és una persona que desprèn energia, alegria, vitalitat i sempre l'associo a la llum i als colors, per això volia fer un àlbum com ella: colorista. M'encanta aquesta enquadernació perquè permet donar volum a les pàgines i jo que sóc una addicta a les fustetes ho necessito, jajajaja. Tot i així em vaig passar de volum i vaig haver de posar una tanca a l'àlbum, en aquest cas una pinça (més que res per manca de previsió quan vaig fer l'estructura i les primeres pàgines).

El fil conductor era la frase d'inici: "la vida és..." i a cada any una paraula, un sentiment que reflecteixi tot el que la vida ens regala: il·lusió, tendresa, amor, amistat... i les meves estimades polaroids.

He tingut l'ajut incondicional de la meva ja estimada Cameo :). Quina passada!! poder adaptar els marcs polaroid a cada foto i posar-hi una paraula dins amb tipografies diferents i fer els anys de totes mides i moltes altres coses que he retallat (algunes de la meva biblioteca i d'altres descarregades d'internet traçant el contorn com les siluetes de les gimnastes). També em va ajudar la meva germana, que no ha fet mai scrap i que va flipar comprovant quantes hores pots trigar per fer una cosa tan "senzilla" com triar els papers per posar a cada pàgina :).

Us presentaré l'àlbum en dues entregues (quan ho faig per fascicles m'acabo avorrint i ho deixo a mitges), o sigui que prepareu-vos per veure mil fotos (podeu parar quan vulgueu :)).

M'haig de disculpar per la qualitat de les fotos, són les més nefastes que he fet en molt de temps (la propera inversió serà una càmera en condicions), les vaig fer el darrer dia (dia de pluja i després de llum inadequada) i està clar que res es pot fer de pressa i corrents :(. 

Espero que us agradi!!














Continuarà... :)

20 comentaris:

  1. Mare de Déu Senyor, quina preciositat!!!!. És una meravella aquest àlbum, Montse!. Molt alegre, molt colorit, molt emotiu...em quedo sense paraules, de veritat!. Quin record més maco per a la teva neboda!!!!
    No sabria dir quina pàgina m'ha agradat!. I la Cameo...ainsssss, la Cameoooo!!!jajajajaja
    Petonets i bon cap de setmana!!!!!


    Charo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies!!! Si he aconseguit que sigui alegre i acolorit ja estic contenta :) si a més és emotiu millor que millor :). Tot i haver estat fet a tota pressa estic contenta. Cada pàgina és diferent... a mi m'agrada molt la primera que és senzilla (cosa rara amb mi, igual que la tapa) i la del 1990. Un petonàs

      Elimina
  2. Vaya encuadernación Monste!!!! Me has dejado alucinada. Una pasada. Me ha encantado siempre la idea de un álbum donde poder recoger fotos de toda una vida. Es algo muy especial. Besotes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me alegro de tener la capacidad todavía de sorprender, jejeje. Ésta es una encuadernación muy versátil y nada difícil de hacer. Ahora tendré que hacerme un álbum para mí porque siempre regalo todo lo que hago :). Besitos

      Elimina
  3. Espectacular, m'he quedat sense paraules i segur que la teva neboda està molt orgullosa de sa tia i d'aquest àlbum. Els papers són una passada, la gran varietat de colors que té l' àlbum i la quantitat de troquels que has tret de la Cameo per decorar aquesta obra d'art, però l' enquadernació m'ha deixat sense paraules, trobe que és molt original i atractiva. M'agradaria aprendre a fer aquest tipus d'estructura. Si no es molt demanar, hem podríes dir si has seguit algún tutorial? Moltes gràcies Montse i molt bon cap de setmana. Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies!!! la veritat és que deu ser l'àlbum més colorista que he fet mai! i sí... la Cameo ha tret fum aquests dies, però és genial poder tenir tantes tipografies a l'abast! La veritat és que no he tret l'estructura de cap tutorial, vaig anar a un taller per aprendre enquadernació al llarg d'un parell d'any i d'aquí els meus coneixements. Si trobés el tutorial per la xarxa o per algun lloc ja t'ho diria. Un petonàs

      Elimina
  4. Hola Montse!! jo vaig tenir el plaer de tenir-lo a les mans i el vaig trobar espectacular!!! quan em vas dir el tipus d'enquadernació que faries i les games de colors, ja vaig veure que seria un èxit i més si afegim el fet d'elegir sempre els papers adequats i com no, la cameo...em té fascinada tot el què es pot fer!! però t'he de dir que la cameo sola no fa tota la feina i les hores que té aquest àlbum, l'estima...segur que a la Maria li ha agradat moooolt. Una abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies wapa! Imagina't on tinc el cap que ni recordava que l'havies tingut a les mans :) sort que estic de vacances! a veure si la neurona se'm posa a lloc!!! L'enquadernació és molt xula i va molt bé per treballar perquè pots anar separant les pàgines i la gamma de colors d'aquestes cartolines ens té enamorades, oi? Quan arribi el dia que la cameo treballi sola ja serà la repera! jajajaja, de moment evidentment cal posar-hi hores. A veure si puc experimentar més amb ella :). Petonets

      Elimina
  5. Oh! Quina festa de colors!! M'encanta! La teva neboda deu estar encantada amb aquest regal tan espectacular. M'agrada sobretot l'enquadernació. M'has d'ensenyar a fer-la ja! Molts petons i bones vacances (sort de tu que en tens!)

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi m'encanten els colors però crec que mai havia fet un treball tan colorista, sempre trio una gamma de colors més limitada, ha estat tot un repte. Hem de fixar un dia per ensenyar-vos l'enquadernació i xerrar i riure una estona! Un petonàs

      Elimina
  6. Uffffff Montse, m'he perdut tantes coses precioses del teu blog !!!!! Estic en un canvi de feina que em deixa molt poc temps per crear i pesar-me pels blogs...però quan he vist aquest àlbum !!! Mare meva !! És fantàstic, espectacular ...quina enquadernació , és una obra d'art!!! La teva neboda deu estar orgullosa de tu i del teu regal !!! Ets una artista...felicitats per la feina i un petonàs molt gran.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies wapa! Espero que aquest canvi de feina t'aporti moltíssimes coses bones! L'enquadernació... certament és espectacular. Li he dit a la Glòria a la Isabel i a la Rosa que si volien els hi ensenyava un dia a fer-lo, t'apuntes? Un petonàs

      Elimina
  7. Quina meravella d'àlbum. L'enquadernació em té al·lucinada! Tot l'àlbum és una preciosidad.Molt bona idea la del fil conductor de l'àlbum La vida és ... Algunes pàgines com la de les floretes i la de la casa m'agraden especialment. Una abraçada ben forta. !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies!! com m'agraden molt les polaroid vaig pensar que seria bona idea anar-hi posant un sentiment, una acció... i tot això em va portar al fil conductor. Li dóna un toc més personal. I l'enquadernació... realment és espectacular quan la veus per primera vegada... Petonets

      Elimina
  8. Xulissim!!! el que més m'agrada l'encuadernació, crec que li dona un valor afegit a aquesta feina, els colors persupost ja saps que m'encanten, crec q sempre donen visa i per aquest tipus d'album perfecte.
    Una preciositat!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies wapa!! sí... l'enquadernació és un èxit assegurat perquè està poc vista i és molt versàtil i els colors... tens raó, sempre donen vida!! Un petonàs

      Elimina
  9. Ohh Montse quina preciositat!! És una meravella i aquesta encuadernació m'encanta.
    Petonets guapa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies!!! oi que és xula l'enquadernació? Un petonet

      Elimina
  10. Una xulada de treball i una enquadernació fantástica!! petonets

    ResponElimina